Nu har jag äntligen använt min flädersaft till något annat än att dricka den. Jag har gjort cupcakes med fläderfrosting! Det känns väldigt roligt att kunna använda något som man gjort själv till något utöver dess huvudsakliga användningsområde. Även om jag inte är den som tackar nej till ett glas flädersaft så är tyvärr inte något jag dricker så ofta, därför känns det kul att jag kan använda saften som smaksättare till något annat så att den inte står i kylen outnyttjad.
Cupcakes:
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt fluffigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Placera ut muffinsformar på en plåt och fyll dem till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Fläderfrosting:
140 g smör
200 g florsocker
3 msk koncentrerad flädersaft
Gör så här:
Vispa smör och florsocker mjukt och fluffigt. Blanda i flädersaften och blanda lite till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar