2012-08-27

Sagne E Fagioli

Som jag sa i det tidigare inlägget om den hemmagjorda pastan så gjordes den för att testa en italiensk rätt som min kompis Paolo rekommenderade. Frågan är om han bara rekommenderade den för att den var enkel, tillräckligt enkel för mig.

Ingredienserna är i alla fall dessa:
  • Bacon
  • Gul lök
  • Borlottibönor
  • Krossade tomater
  • Kryddor - vitlök, svartpeppar, salt, socker, oregano
  • Lite olja
  • Pasta
När det kommer till kryddorna så tolkade jag det som att det är väldigt fritt att använda det som faller en i smaken. Jag använde de som jag listade ovan.
Fräs löken och baconet i lite olja.
Bacon och lök.
När baconet och löken har fått fin färg så har jag i resten av ingredienserna.
Sockret, bara en eller två nypor, har jag i för att få en rundare tomatsmak på såsen.
Bacon, lök, vitlök, borlottibönor, kryddor och krossade tomater.
Koka lite hemmagjord sagne.
Kokande hemmagjord sagne.
När såsen är klar och pastan har kokat färdigt så blandas pastan i såsen tillsammans med lite av pastavattnet. Som bilden visar så har såsen nu en lösare konsistens lite mer som en soppa.
Sagne E Fagioli
Och om något i receptet känns fel så är det för att Paolo sa så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar