2012-08-30

ricotta- & valnötsknyten


Jag är ny på att använda mig av ricotta i matlagning men jag hittade ett recept som fångade mitt intresse, pastaknyten fyllda med ricotta och valnötter, visst vattnar det sig lite i munnen? 
Eftersom ricottan var hemmagjord så kändes det som att även pastan måste vara hemmagjord, valnötterna var dock köpta. Min kära sambo hade någon vecka tidigare provat att göra egen pasta så han fick bli min pastaguru. 

Själva pastadegen var inte särskilt krånglig att få till, att kavla ut den till tillräckligt tunna bitar var däremot ganska svårt. Degen hade en egen vilja och ville mest bara dra ihop sig, tvärtemot vad jag ville att den skulle göra. Jag tror att det kan vara en fördel att ha en pastamaskin. Mina knyten blev väldigt goda men eftersom pastan var lite för tjock blev det lite degig smak. 



Ricotta- & valnötsknyten

Ingredienser:
1 dl valnötter
2 dl ricotta
1 pressad vitlöksklyfta
1 uppvispat ägg
1 msk färsk salvia, finhackad
Pastadeg (LÄNK)



Gör så här:
Hacka valnötterna grovt, eller mixa dem. Tillsätta ricotta, vitlök, ägg och hackad salvia. blanda till en jämn smet.

Dela pastadegen i 4 lika stora bitar. Kavla ut varje degbit och stansa ut en rund bit på ungefär 10 cm i diameter, jag använde mig av ett glas. Portionera upp ricottakrämen i mitten på pastaplattorna och pensla kanterna med vatten. Vik ihop till halvmåneformade knyten och pressa ihop kanterna.

Koka upp vatten i en kastrull och lägg i knytena. Låt sjuda i cirka 5 minuter, tills de flyter upp till ytan. Låt rinna av väl. Hetta upp margarin i en stekpanna, lägg i knytena och bryn dem 1 minut på varje sida.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar