2014-02-28

Pekannötskakor

Småkakor har blivit lite av en last för mig. Det går så himla snabbt och enkelt att slänga ihop att det nästan är farligt. Och farligare kommer det att bli. Jag är tyvärr en sådan människa som frivilligt suger i sig massa nikotin och gift genom en liten pappersrulle men nu har jag bestämt ett datum för att sluta upp med det tramset. Jag tror dock att jag kommer behöva sysselsätta mig med något och eftersom jag tycker att det är så pass kul att baka är det nog lätt att det är med fingrarna i en smet jag hamnar istället för att krama en stinkande cig. Jag får börja göda mina kollegor helt enkelt, för att slippa ha ha en massa bakverk som står och lockar här hemma. Det kan trots allt, tyvärr, bli för mycket av det goda.

Pekannötskakor

85 g pekannötter
115 g rumsvarmt smör
220 g mörkt muscovadosocker
1 stort ägg
1 äggula
1/4 tsk vaniljextrakt
160 g mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt


Rosta pekannötterna i ugnen på 175 grader i ca 8 minuter. Ta ut från ugnen, låt svalna något och hacka dem sedan grovt (eller fint beroende på vad en tycker om). 
Vispa smöret tills det är fluffigt och tillsätt sedan muscovadosockret och fortsätt vispa tills du har en slät smet. Använd en gaffel för att snabbt vispa ihop ägg, äggula och vaniljextrakt och tillsätt det sedan till smeten. 
Blanda de torra ingredienserna och sila sedan ner det i smeten en tredjedel i taget och vänd ner tills allt är ordentligt blandat. Tillsätt sedan nötterna. 
Använd en glasskopa eller liknande för att skopa upp bollar av smeten och lägg sedan ut på plåt klädd i bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna en stund på plåten och flytta sedan över till ett galler för att svalna fullständigt. ÄT!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar