2012-08-21

Smulpaj med hallon & blåbär

Jag lyckades sno åt mig lite blåbär som inte hamnade i blåbärsmarmeladen eller blåbärslikören för att göra en smulpaj med våra blåbär, och hallon som vi fått av min mor. Det kanske blir mycket blåbär här nu men efter jordgubbar så är det nog mitt favoritbär, och det känns alltid bra när man vet att man plockat dom själv, även om det innebar en del värk i muskler man inte visste man hade.  


Jag fick en del smuldeg över eftersom  vi bara var två som åt, och jag orkade inte anpassa receptet, men jag läste att man kan frysa smuldeg så den åkte direkt in i frysen och blir förhoppningsvis en paj någon annan dag.



Smulpaj med hallon & blåbär


Ingredienser för 4-6 personer:

125 g smör
3 dl vetemjöl
½ dl ströscoker
½ dl ljust muscovadosocker
3-4 dl frukt eller bär


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjöl- och sockerblandningen tills det bildar en grynig deg.
3. Smöra en pajform, lägg i bären och och sockra lätt.
4. Fördela smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg.
Pajen serverade jag med en färdig vaniljvisp.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar