Det känns dumt att jag inte har tagit reda på hur man gör pulled pork förräns nu. Det är kanske det absolut lättaste man kan göra med en större bit griskött. I vissa recept ska man använda fläskkarré men det går även bra att använda benfri kotlettrad.
Nedan en bild med pulled pork och coleslaw på en hemmagjord tortilla.
|
Pulled pork färdigt att ätas. |
Först och främst behövs en ugnssäker gryta med lock och en bit kött. Den på bilden nedan var nästan 1,5 kg innan tillagningen.
Receptet till kryddnignen kommer från
Markos mat.
- 2 msk tomatpuré
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 tsk paprika pulver, gärna rökt
- 1/2 färsk chili
- 1 tsk soja
- 1 msk sirap
- svartpeppar och salt
- vatten
- 2 msk olja
Blanda allt och gnid in köttet med kryddblandningen som borde vara på gränsen mellan tjock och rinnig. Sätt in grytan långt ned i ugnen på 125 grader i 5 timmar.
|
Efter 5 timmar i grytan. |
Lyft ut köttet försiktigt och ta isär det med två gafflar. Det borde falla isär lätt. Häll över det som är kvar i grytan över köttet eller gör en sås på det.
|
Efter att ha använt 2 gafflar. |
Servera med ett bröd och andra tillbehör som sallad.
|
Så saftigt och gott. |
Allt som behövdes göras var alltså att blanda lite kryddor och smeta in köttet vid lunch för att sedan göra roliga saker i 5 timmar och komma hem till en underbar kötträtt. Nästan för enkelt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar