Nu när vi har varit ute och plockat blåbär så är det dags att använda en liten del för att prova nya märkliga saker.
Här hittade jag ett recept på blåbärslikör. Frågan är om det låter mer spännande än det är.
|
Början till blåbärslikör |
Eftersom den som gjorde
grundreceptet inte gillade effekten av att ha sirap i likören så bytte jag ut den mot socker helt och hållet. Vilket ger det här receptet:
- 460 g blåbär
- 420 g socker
- 1000 g vodka
Med mycket mindre blåbär så var jag tvungen att räkna om receptet:
- ~200 g blåbär
- ~183 g socker
- ~435 g vodka
|
Nästan 200 g blåbär |
|
Allt uppmätt, nästan 435 g vodka. |
Använd en desinficerad glasburk och börja med att ha i blåbären. Därefter sockret och sist vodkan.
|
Blåbär i den rengjorda burken. |
|
Blåbär och socker, samt en glimt av vodkan. |
När vodkan är i burken så ställde jag den med stängt lock på fönsterbrädan. Burken är inte helt full så det borde gå bra även om det blir varmt i fönstret.
|
Allt i ett. |
Planen nu är att vänta i 2 månader innan det är dags att sila bort bären och tappa upp på flaska. Jag kommer dock att vända på burken till och från så att sockret löses upp lite snabbare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar