2013-05-27

Lemon curd- och mascarponetårta

Samma dag som min möhippa ägde rum fyllde min bästa vän Maria år. Min andra bästa vän Caroline och jag hade planerat en heldag för henne och jag bestämde mig för att jag skulle baka tårtor. Jag var ju helt ovetande om min möhippa och ställde mig därför och bakade. Men eftersom mina vänner hade bestämt sig för att det var dagen som de skulle röva bort mig så fick tårtbottnarna stå ensamma utan fyllning i några dagar, en av de första sakerna jag sa efter att jag träffat dom den dagen var: "men jag har ju bakat tårtor". Det blev inga tårtor den dagen, jag bjöd istället hem mina vänner på ett lite sent tårtkalas för att fira att Maria fyllt år.

Lemon curd- och mascarponetårta

Enkel tårtbotten:

4 ägg
170 g strösocker
60 g vetemjöl
80 g potatismjöl
1 tsk bakpulver


Jag gjorde 2 tårtbottnar i en form som är 15 centimeter i diameter. De blev ganska höga så jag skar dem sedan i två delar så att det blev en tårta med 4 våningar. 
Sätt ugnen på 175 grader C. Börja med att vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i sockersmeten. Grädda i cirka 30 minuter. 

Fyllning:
200 g jordgubbar
100 g lemon curd
100 g grädde
1 msk muscovadosocker
Mosa jordgubbarna med hjälp av en gaffel och tillsätt sockret. Bred ut på ett lager tårtbotten.
 Vispa grädden och vänd ner lemon curden i den. Bred ut på ett lager tårtbotten. Varva tårtbottnarna med de olika fyllningarna.
 
Mascarponefrosting:
 100 g mascarpone
100 g grädde

Vispa upp mascarponen så att den blir len. Vispa sedan upp grädden och vänd ner i mascarponen tillsammans med lemon curden. Bred ut runt tårtan i ett jämnt lager. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar