2012-09-06

Cannelloni


Nu när jag har testat att göra hemlagad pasta i form av sagne så är det dags att prova på att göra canelloni med egna pastaplattor.
En färdig och god middag.
Rör i hop pastan som vanligt och kavla ut den. Men i stället för att strimla upp den så behövs det nu fyrkantiga plattor. Hur stora de är, får vara upp till en själv men runt 10x10 cm kan vara en bra storlek som är enkel att fylla.
Fundera på hur stora plattorna ska bli.

Fyllningar

Den första fyllningen är en klassisk spenat-ricotta blandning.
  • 300 g finhackad bladspenat
  • 500 g ricotta ost
  • 2 krm salt

Sprid ut en klick fyllning i en sträng längs med plattan.
Sprid ut fyllningen
Rulla ihop plattan och blöt den undre delen av plattan som överlappas av den andra änden. Vattnet hjälper till att hålla ihop rullarna.
Några färdiga canellonis
Eftersom det blev lite fyllning kvar från ricotta och valnötsknyterna så passade jag på att använda den här.
Mer fyllning.
Den sista fyllningen var ett rent experiment med saker jag gillar. Lite bacon i botten med champinjoner och riven ost ovanpå.
Bacon, champinjon och riven ost.
Rullad bacon, champinjoner och riven ost.
Lägg allt i en smord ungsform, pussla lite för att få plats med dem. Det är bättre att de ligger tätt än utspritt så ta en så nära passande form som möjligt.
Strö över lite riven ost och häll på grädde så att den nästan täcker alla rullar, om de ligger tätt behövs det mindre grädde.
Packa dem noggrant.
Grädda allt i 20 minuter på 235 grader.
Färdig cannelloni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar