2012-09-18

Vardagsbaguetter

Denna söndag gick verkligen i ätandets tecken. Kvällen innan gjorde jag detta bröd som fick jäsa över natten, och eftersom det går ganska snabbt att göra så fick vi nybakat bröd till frukost. Lagom till att vi hade ätit klart frukosten bestämdes det att vi skulle bruncha... Det var nog den bästa brunch jag någonsin varit på, visserligen är jag inte så väl berest inom brunchandets värld men ändå. Och dessertbuffén! Man kan lugnt påstå att jag näst intill rullade därifrån. Men det slutade inte där. På kvällen var vi bortbjudna på middag hos några vänner och de bjöd på en otroligt god nötstek. Med tanke på hur mycket, och hur gott, jag åt i söndags så borde jag nog inte äta mer denna vecka.


Vardagsbaguetter

Ingredienser
3 ärter jäst
300 g vatten
1½ tsk salt
380 g vetemjöl special


Gör så här
Lös jästen i vattnet. Arbeta in övriga ingredienser. Täck med plastfolie och låt jäsa över natten eller under dagen i rumstemperatur, minst 5 timmar. Lägg upp en hög med mjöl på bakbordet och sprid ut det lite. Stjälp upp degen och vik den en gång över sig själv så att båda sidorna är väl mjölade. Dra ut degen till en rektangel. Vrid med lätt hand till baguetter och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt brödet vila tills ugnen är 275 grader. Sätt in plåten och spreja in lite vatten i ugnen. Grädda brödet i cirka 14 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar