2012-09-26

Ärtmos med chili

Det var ett tag sen jag åt en bra mushy peas här i Sverige så jag känner att jag är tvungen att försöka göra en egen variant.
Färdig ärtmos.
Ingredienserna är enkla:
  • Gröna ärtor
  • Chili, jag använde röd men om man har grön kan man gömma den bättre
  • Grädde
  • Saft från citron
  • Vitlök
  • Salt och peppar
  • Smör
Ingredienser.
Koka upp ärtorna, mina var frusna så jag la till någon minut jämför med om de hade varit tinade. Jag valde även att lägga i vitlöksklyftan så att den kokades. Den tog jag bort innan jag började mosa ärtorna. Ett annat val är att skala den och pressa i den med mosningen.
Badande ärtor, chili och vitlök.
Häll av vattnet och ta ur vitlöksklyftan. Tillsätt smöret, grädden, saltet och peppar, mosa sedan ihop allt till den konsistens du vill ha. Jag gillar när den inte är helt slät.
Mosa ärtorna med lite smör och grädde.
Servera allt fint eller direkt på en tallrik tillsammans med lite fisk.
En skål med godis.

Noteringar

Som vi ser på den sista bilden så var jag nog lite generös med grädden, men det blev gott i alla fall.
Att jag kokade vitlöksklyftan var ett infall från ett recept jag såg någonstans. Jag tror inte att det gjorde någon direkt skillnad så nästa gång pressar jag den och tillsätter den i samband med mosningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar