2012-09-24

Cupcakes med rosenvatten

Här om dagen gick jag igenom vår frys eftersom den var proppfull. Vi har endast en liten frys och eftersom vi har en hel lammframdel med ben som i stort sätt tar upp ett helt fack, får det inte plats så jättemycket. Då hittade jag i alla fall några vaniljmuffins som var kvar sen någon vecka. Jag hade lite philadelphiaost hemma och därför fick det bli några cupcakes. Jag har aldrig något emot att äta cupcakes och om jag dessutom kan få lite mer plats i frysen är inte jag den som är den. 


Cupcakes:

3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt fluffigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Placera ut muffinsformar på en plåt och fyll dem till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.


Rosenfrosting
50 g philadelphiaost
2 tsk rosenvatten
Florsocker tills konsistensen är fast
5 droppar röd karamellfärg
Rör ihop!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar