2013-01-30

Salviasalsiccia

Äntligen har jag tagit mig tid att göra korv igen.
Efter att ha gjort några mer kryddiga korvar så tyckte jag att det var dags att prova något mer lågmält. Det blev en enkel salviasalsiccia.
Färdig salsiccia.
Ingredienser för 1000 g kött:
  • 1000 g griskött
  • 16 g salt
  • 100 g vatten
  • 3 g grovmalen svartpeppar
  • 2 g vitlök
  • 2 g färsk salvia
  • 100 g ströbröd
Smaksättare
Efter att ha pratat lite korv och kanske mest köttfärs med min kompis Henrik så fick jag ett riktigt bra tips av honom. Jag känner mig lite bedrövad över att inte ha insett det själv på en gång.
I stället för att göra kuber av köttet och trycka ned det i kvarnen så skär man strimlor som matar ner sig själva.
Bilden nedan visar strimlorna och att jag använde fläskkarré och lite stekfläsk som kött den här gången.
Strimlor av kött.
När allt kött är malet så tillsätts bara kryddorna som vanligt och allt blandas.
Blanda allt.
Kontrollera smaken och stilla hungern med en provbit.
Smaka av kryddningen.
Om det smakar bra så är det dags att stoppa korven.
Fjälstret, uppträtt och redo att fyllas.
Det blev ingen korvgryta eller något annat avancerat till middag direkt efter. Bara korv med bröd och lite sallad.
En enkel middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar