2013-01-03

Het hallon- och vaniljsmoothie

För att komma igång och göra mer annorlunda, för mig i alla fall, saker så har jag bestämt mig för att börja göra smoothies. Min tanke är att de ska kunna fungera såväl till frukost och lunch samt även kanske som ett komplement i en middag. 
smoothie
Färdig och serverad smoothie.
Ingredienser för 1 glas smootihe:

  • 1 dl hallon, jag använde frusna
  • 1 dl vaniljyoghurt 0,5%
  • 1 tsk honung
  • 0,5 ml habanerosås

Mängden habanerosås går att diskutera länge. Jag har för tillfället några smakrika som inte är så starka från Mexiko hemma. Vilket gör att det går att vara lite generös.
Poängen är inte att det ska vara starkt utan bara lite hett och det är väldigt individuellt så det är bara att prova sig fram som gäller.
I stort lika mängd hallon som vaniljyoghurt.
Häll de uppmätta hallonen och yoghurten tillsammans med honungen i en mixer.
Lite honung som extra sötma.

 Det är 1 ml habanerosås på bilden men det är bara för att jag gjorde dubbel sats, 2 glas smoothie.
Ännu mindre habanerosås för att kontra lite av sötman.
Mixa allt i mixern och häll sedan upp i ett lämpligt och trevligt glas.
Upphälld med garnering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar