2013-01-18

Pasta från grunden

Efter att ha gjort lite pasta från grunden så har jag hittat ett recept jag gillar bättre än det förra. Det här receptet är godkänd av min italienske vän Paolos mormor.
Eftersom det bara innehåller vanligt vetemjöl och inte durumvete så går det bra att använda något som är lokalt producerat.
Halvvägs till pasta.
Ingredienser till en portion:

  • 100 g vetemjöl
  • 1 ägg
Om det räcker till en portion eller inte beror på hur central roll pastan har i det den ska användas till.
Mät upp mjölet. Jag gör här en sats för ravioli som kommer som ett senare inlägg.

Den andra halvan av pastan.
I med två ägg.
Pasta till 2 personer.
Ha sönder äggen och blanda ut dem med mjölet.
Efter lätt blandning.
Häll ut degen på ett bord och knåda den i 5 minuter tills den känns spänstig. Som bilden nedan visar så fick jag inte med allt mjöl i degen. Äggen var kanske lite för små för att lyckas binda upp allt mjöl men det spelar ingen roll.
Efter att ha knådats i ungefär 5 min.
Packa in degen i lite gladpack och låt den vila i 15-30 minuter. Den kommer att ändra färg och konsistens lite.
Efter att ha vilat i 15-30 minuter i gladpack.
Nu är pastadegen klar att kavlas ut till den pasta du behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar