2013-01-27

Ricotta och spenatravioli

Jag gjorde en batch med pasta i ett tidigare inlägg och med den färdig så är det bara att kavla ut den och göra små rektanglar med degen. Det är det första steget till att få fram ravioli.
En ravioli med kompisar i bakgrunden.
Ingredienser till fyllningen:

  • Ricotta
  • Vitlök
  • Spenat
  • Salt
  • Honung
  • Peppar

Blanda fyllningen.
Det är väldigt enkelt att lägga på för mycket fyllning. Då blir det svårt att stänga till raviolin vilket gör att fyllningen kommer att rinna ut när pastan kokas.
Synlig och gömd fyllning.
Stryk lite vatten på kanten av pastarektangeln så håller den ihop när den viks över för att innesluta fyllningen. Det går även att nypa till lite så att den sluter tätt.
Mer halvfärdiga ravioli.
Nedan är raviolin serverad med en brynt smörsås med citronsaft i. Mycket gott.
Såsen är smör som bryns så att den blir brun men inte bränd. När den har rätt färg tillsätts cirtonsaften.
Ravioli färdig att äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar