2013-01-24

Kantarelltoast

Jag har tidigare alltid haft väldigt svårt för svamp. Jag har aldrig tyckt att det har varit något fel på smaken, det är ju smaken av skog och höst, men konsistensen. Jag tyckte att det var som att tugga på ett suddgummi. Men nu har tydligen något hänt. Jag äter svamp utan problem. Visserligen gärna med något som har en knaprig konsistens, men ändå. Mina förut så stora problem med konsistenser verkar tyna bort. Börjar jag bli gammal? Antagligen, men det öppnar ju tydligen upp för en hel del smaskiga saker att äta.  

 Kantarelltoast

2 dl kantareller
1 dl grädde
smör
vitlök
salt och peppar
riven ost
bröd

Sätt ugnen på 200 grader C. Skiva upp en baguette och sätt i skivorna i ugnen i cirka 5 minuter. Stek kantarellerna i smör och häll sedan på grädden. Krydda med vitlök, salt och peppar efter smak.Ta ut brödet och lägg på de stekta kantarellerna. Toppa med lite riven ost och sätt in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar