2014-06-06

Fröknäcke

Jag och min man testade en kort period på LCHF och jag kan nog lugnt säga att detta bröd var det bästa som kom ut ur den perioden. Det är inte riktigt min grej att behöva ge upp något för att ha en hälsosam livsstil. Visst bör en undvika vissa saker men just nu känner jag att lever vi en större del av vår vardag hälsosamt och rör på oss då och då (det borde vara oftare för mig) så har jag inget emot att baka något sött som jag äter en bit av och sen stoppar in i frysen. Det kanske är det bästa sättet att hålla sig ifrån sötsakerna egentligen. Ansträngningen för att tina upp bakverket igen är helt enkelt för stor och, lets face it, det är inte alltid det smakar lika bra upptinat. Men den här gången var det ju något någorlunda hälsosamt jag bakade så inga behov att frysa in det. Brödet trivs nog inte så bra i frysen ens. Jag är ju verkligen inte först med detta bröd, under LCHF-rushen så bakade nog varenda nyfrälst LCHF:are detta bröd för att få i sig något som var i närheten av bröd.

Fröknäcke


200 g solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpafrön
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
1 msk honung (skippa om du vill ha äkta LCHF)
5 dl vatten
Flingsalt

Blanda alla frön och vätska i en skål och låt stå och svälla i 1 timme.Sätt ugnen på 160 grader och bred ut smeten tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt och grädda sedan i 70 minuter. Låt knäcket svalna något och dra sedan loss bakplåtspappret. Jag la mina upp och ner på en skärbräda och då blev det lite enklare att få bort pappret. Förvara sedan knäcket torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar