2012-12-12

Lammpaj

Eftersom lammskuldran i förra receptet var ganska stor så blev det lite rester. För att de skulle bli lite roligare så gjorde jag lammpaj av dem.
Lammpaj redo att ätas.
Lätta ingredienser:
  • Tillagat lamm från ett tidigare inlägg
  • Ärtor
  • Majs
  • Potatismos
  • Lite sås från det tidigare lamminlägget.
Detta tar ungefär 30-35 minuter att göra om potatismoset är färdigt sedan tidigare.
Sätt på ugnen på 200 grader.

Ingredienser under potatismoset och den rivna osten.
Börja med ett lager med kött. Jag hällde på lite sås för att köttet inte skulle torka ut och för att ge det hela ännu lite mera smak. Lägg sedan på ärtorna och majsen.
Sparat lamm och lite av såsen från den middagen.
Sprid sedan ut ett jämnt lager med potatismos och sätt in formen i ugnen.
Det blev ett mönster, kanske inte det vackraste dock.
 Ta ut pajen efter 15 minuter och strö riven ost över den innan den ställs tillbaka i ugnen.
Lägg på riven ost.
 Efter ytterligare 10-15 minuter så är lammpajen klar.
Osten är smält och lammpajen är klar
Ät pajen som den är tillsammans med några färska grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar