2013-04-18

50 kcal grundsallad

Jag har sett på BBC Horizon och blivit inspirerad. Programmet handlade om fasta och hur det kan påverka våra kroppar. Viktigt att tänka på här är att fastan som visas har positiva effekter på friska personer som lever lite mysigt, dvs äter gott och inte rör på sig extremt mycket.
Nu är tanken att jag och +Pauline Straschmann ska börja en 5:2 diet där vi reducerar våra kaloriintag 2 dagar i veckan. Tanken är att det ska förbättra vårat blodfett, insulin, IGF-1 och göra så att jag kan fortsätta äta de korvar jag gör.
Till att börja med så kommer jag inte att vara så jättehård med att äta mindre än 600 kcal om dagen. Är det under 800 kcal per dag så är det bättre än det var innan.
Färsk, nyskuren sallad.

Ingredienser, energiinnehåll och vikt:
  • 100 g gurka -> 14 kcal
  • 50 g tomat -> 12 kcal
  • 20 g spenat -> 4 kcal
  • 45 g morot -> 20 kcal
Totalt ungefär 50 kcal och 215 gram sallad. Det är möjligt att energiinnehållet varierar så att det inte är exakt 50 kcal, men så petig är jag inte så att det spelar mig någon roll.

Redo att ätas eller blandas. 
Tanken med den här salladen är att ge mig något att utgå ifrån. Eftersom jag gillar grönsaker så kommer jag att kunna äta den som den är ett par gånger men det kommer inte att hålla i längden. Jag måste lägga till och variera kosten under lågkalorimåltiderna.
Blandad sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar