2013-04-30

Korv Kielbasa

Den här gången hade jag problem med att komma på vad jag skulle prova för korv men jag är glad att jag bestämde mig för att göra en variant av den polska kielbasan. Det kan vara en av de godaste jag har gjort.
Tilllagad kielbasa.
Ingredienser i min kielbasa:
  • 1 kg fläskkött med ungefär 20% fett
  • 1-2 gram mejram
  • 1 gram vitlökspulver
  • 1 gram svartpeppar
  • 20 gram salt
  • 100 gram ströbröd
  • 100 gram vatten
Ett ganska enkelt och rent recept, inga konstigheter. 
I ett annat recept jag har sett så var det även 10% nötkött, men jag var lite för lat för att köpa 100 gram nötkött.

Alla ingredienser.
 Börja med att mala köttet.
Mal köttet.
Blanda ihop köttet med kryddorna, ströbrödet och vattnet.
Smaskig korvsmet.
Innan jag ställer in korvsmeten i kylen så tar jag en liten bit som jag steker på för att prova kryddningen. Under tiden provbiten blir färdig i stekpannan så förbereder jag korvskinnet och trär upp det på korvhornet.
Smakprovet till kocken.
 Bilden nedan visar redan det uppträdda korvskinnet.
Första delen av första korven.
Med korvskinnet uppträtt så är det bara att köra och stoppa korven. När det är klart så återstår bara knytningen. Jag tycker att det gick ganska bra den här gången.
Färdigknutna korvar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar