2013-04-15

Naanbröd

Jag måste vara otursförföljd på något sätt. Jag tänkte, i min enfald, att när jag tittade på termometern denna morgon att det skulle vara vår. Jag kunde ha haft rätt eftersom den visade på 5 grader och tog därför min vårjacka. Det kanske är 5 grader varmt ute fortfarande men det regnar och blåser så min fina vårjacka kommer tyvärr inte att hjälpa mycket på vägen hem från jobbet.

Naanbröd är i alla fall något jag har velat prova länge men jag har väntat på att en indisk kompis till Johan ska skicka sin frus recept. Det har jag inte fått ännu så det fick duga med att googla fram ett recept som verkade bra. De blev visserligen goda men jag saknade den här seghet som jag tycker att de brukar ha när man äter på en indisk restaurang. Kan kanske bero på att jag inte har tillgång till en sådan typ av ugn som de brukar använda.



Naanbröd

 200 g mjölk
420 g vetemjöl
1 ägg
2 msk matolja
100 g matyoghurt
1 tsk salt
2 tsk socker
½ tsk bakpulver
2 tsk torrjäst

Värm mjölken tills den är ljummen. Blanda ner kryddor, jäst, ägg och mjöl. Tillsätt sedan yoghurten och den varma mjölken. Låt degen jäsa under duk i minst 2 timmar. Forma till platta kakor och jäs ytterligare 20 minuter på en smord plåt. Stek i stekpanna cirka 2 minuter på varje sida (eller sätt ugnen på högsta värme och grädda i 3 minuter)

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar