2013-04-27

Hallonmacarons

Jag har varit i en svacka när det gäller att baka macarons. Dels har jag inte tagit mig tid och dels har jag inte lyckats få dem som jag vill ha dem. Antingen har de rest sig för mycket enligt min smak eller så har de inte rest sig alls och därför inte fått sina söta små fötter. Dessa som jag lägger upp nu råkade ut för det sistnämnda. Men jag skulle ha med dem på en middag vi skulle på och jag kunde inte komma tomhänt. Som tur var så fick jag till en riktigt fin fyllning och de smakade faktiskt bra även om man kunde önska mer av deras utseende. Jag kanske borde prova ett nytt recept för detta får jag uppenbarligen inte till längre. 


Hallonmacarons

200 g florsocker
110 g mandelmjöl
3 äggvitor
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
 
Sikta florsocker och mandelmjöl genom en sil och blanda nog. Vispa äggvitor och strösocker till en blank maräng. Rör ner mandel- och florsockerblandningen i marängen. Spritsa ut runda kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper eller på en macaronform i silikon. Låt kakorna stå i rumstemperatur i 30-60 minuter. Grädda marängerna i 150 grader i 10 - 12 minuter. 
 

Hallonfyllning

½ dl passerade hallon
25 g smör
florsocker tills krämen blir fast


Mixa hallonen och passera dem genom en sil för att få bort deras frön. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt hallonen och florsockret och vispa till du har en fast kräm.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar