Nu är det dags för min första lammkorv. Det blev merguez, som kommer från norra afrika.
Jag var dock lite lat och köpte färdig lammfärs från min lokala slaktare.
 |
Merguez |
Recept för 1000 g kött:
- 1000 g lammkött, fetthalt 20-30%
- 15 g salt
- 17 g svartpeppar
- 6,5 g vitlök, finhackad
- 5 g cayennepeppar
- 6 g paprikapulver
- 8,3 g spiskummin
- 20 ml olivolja
- 1,8 dl vatten
- 2 dl ströbröd
Till min korvsats använde jag:
- 1500 g lammfärs, ~10% fett
- 200 g grisfett
- 25,5 g salt
- 29 g svartpeppar
- 11 g vitlök, finhackad
- 9 g cayennepeppar
- 10 g paprikapulver
- 14 g spiskummin
- 34 ml olivolja
- 3 dl vatten
- 3,4 dl ströbröd
 |
Ingredienser. |
När grisfettet är malet och vitlöken hackad är det tid att blanda ihop allt till en smet.
 |
Börja blanda. |
När allt är blandat så har färsen ändrat färg på grund av paprikan.
 |
Färdigblandad korvsmet. |
Provsmaka lite för att se att inget har gått snett.
 |
En liten smakbit till kocken. |
Egentligen så ska det vara lammfjälster till merguez men jag hade lite grisfjälster hemma som jag använde.
 |
Fyll korvskinnet. |
När all smet är på plats är det bara att knyta korven.
 |
Färdig merguez, tillaga och ät. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar