2012-11-24

Merguez

Nu är det dags för min första lammkorv. Det blev merguez, som kommer från norra afrika.
Jag var dock lite lat och köpte färdig lammfärs från min lokala slaktare.
Merguez
Recept för 1000 g kött:

  • 1000 g lammkött, fetthalt 20-30% 
  • 15 g salt
  • 17 g svartpeppar
  • 6,5 g vitlök, finhackad
  • 5 g cayennepeppar
  • 6 g paprikapulver
  • 8,3 g spiskummin
  • 20 ml olivolja
  • 1,8 dl vatten
  • 2 dl ströbröd
Till min korvsats använde jag:
  • 1500 g lammfärs, ~10% fett
  • 200 g grisfett
  • 25,5 g salt
  • 29 g svartpeppar
  • 11 g vitlök, finhackad
  • 9 g cayennepeppar
  • 10 g paprikapulver
  • 14 g spiskummin
  • 34 ml  olivolja
  • 3 dl vatten
  • 3,4 dl ströbröd

Ingredienser.
När grisfettet är malet och vitlöken hackad är det tid att blanda ihop allt till en smet.
Börja blanda.
När allt är blandat så har färsen ändrat färg på grund av paprikan.
Färdigblandad korvsmet.
Provsmaka lite för att se att inget har gått snett.
En liten smakbit till kocken.
Egentligen så ska det vara lammfjälster till merguez men jag hade lite grisfjälster hemma som jag använde.
Fyll korvskinnet.
När all smet är på plats är det bara att knyta korven.
Färdig merguez, tillaga och ät.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar