2012-11-06

Lammfärs i panna

Åter igen är det dags att göra en enkel och snabb middag till en arbetskväll. Nedan är ett förslag på en lammfärsrätt som går fort att ordna.
Kött, ost, grönsaker och ägg.
Ingredienserna är flexibla och ska vara det du tycker om:
  • Lammfärs, på bilderna är det ca 200g
  • Majs
  • Gröna ärtor
  • Riven ost
  • Squash
  • Röd chili
  • Färsk rosmarin
  • Vitlök
  • Salt och svart peppar
Tillagningstid: ~20 min

Dagens ingredienser
På nästa bild ser vi två av de extra ingredienserna, salt och vitlök, som inte fick vara med på den första bilden. Det är enkelt att komma på i efterhand vad som passar i maten.
Salt, chili, rosmarin och vitlök.
När kryddorna är hackade är det dags att värma på stekpannan och ha i lammfärsen tillsammans med lite smör eller olja.
Lammfärs i varm stekpanna.
Ha i vitlöken, rosmarinen och chilin tidigt så att de får vara med när lammfärsen bryns.
När den börjar bli färdig så ska de andra ingredienserna, majs, ärtor och squashen, i så att de hinner få lite färg samtidigt som lammfärsen blir klar.
Halvvägs klar lammfärs.
När allt börjar bli färdigt petade jag allt lite åt sidan och knäckte ägget i stekpannan samtidigt som jag täckte lammfärsen och grönsakerna med den rivna osten.
Alla ingredienser i stekpannan. 
Med några spenatblad som garnering blev rätten mycket god. Ägget och uppläggningen får rätten att likna pytt-i-panna så det fick inspirera namnet Lammfärs i panna, en LCHF variant av pytt-i-panna.
Den färdiga middagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar