Åter igen är det dags att göra en enkel och snabb middag till en arbetskväll. Nedan är ett förslag på en lammfärsrätt som går fort att ordna.
|
Kött, ost, grönsaker och ägg. |
Ingredienserna är flexibla och ska vara det du tycker om:
- Lammfärs, på bilderna är det ca 200g
- Majs
- Gröna ärtor
- Riven ost
- Squash
- Röd chili
- Färsk rosmarin
- Vitlök
- Salt och svart peppar
Tillagningstid: ~20 min
|
Dagens ingredienser |
På nästa bild ser vi två av de extra ingredienserna, salt och vitlök, som inte fick vara med på den första bilden. Det är enkelt att komma på i efterhand vad som passar i maten.
|
Salt, chili, rosmarin och vitlök. |
När kryddorna är hackade är det dags att värma på stekpannan och ha i lammfärsen tillsammans med lite smör eller olja.
|
Lammfärs i varm stekpanna. |
Ha i vitlöken, rosmarinen och chilin tidigt så att de får vara med när lammfärsen bryns.
När den börjar bli färdig så ska de andra ingredienserna, majs, ärtor och squashen, i så att de hinner få lite färg samtidigt som lammfärsen blir klar.
|
Halvvägs klar lammfärs. |
När allt börjar bli färdigt petade jag allt lite åt sidan och knäckte ägget i stekpannan samtidigt som jag täckte lammfärsen och grönsakerna med den rivna osten.
|
Alla ingredienser i stekpannan. |
Med några spenatblad som garnering blev rätten mycket god. Ägget och uppläggningen får rätten att likna pytt-i-panna så det fick inspirera namnet Lammfärs i panna, en LCHF variant av pytt-i-panna.
|
Den färdiga middagen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar