2012-12-27

Saffranmacarons med vit chokladganache

Nu har vi varit tillbaka i kalla, snöiga Sverige i en vecka och jag kan lugnt säga att värmen var bättre. Vi har hunnit med julstöket och julafton så nu skulle jag utan problem kunna åka tillbaka.
Dessa macarons bjöd jag på när vi bjöd Johans släkt på fika den 1:a advent. Saffran är en krydda jag gärna använder mig av i överflöd under jul eftersom det är så gott och eftersom det är då den "ska" användas.

 Macarons

200 g florsocker
110 g mandelmjöl
3 äggvitor
2 msk strösocker
½ g saffran


Sikta florsocker och mandelmjöl genom en sil och blanda nog. Vispa äggvitor och strösocker till en blank maräng. Rör ner mandel- och florsockerblandningen i marängen tillsammans med saffran. spritsa ut runda kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper eller på en macaronform i silikon. Låt kakorna stå i rumstemperatur i 30-60 minuter. Grädda marängerna i 150 grader i 10 - 12 minuter. 

Vit chokladganache

200 g vit chocklad
100 g grädde.

Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den sedan över chokladen. Rör tills det blir slätt. Ställ in bunken i kylen och låt svalna tills ganachen har tillräckligt tjock konsistens så att den går att fylla kakorna med. Para ihop lika stora skal och fyll dem med chokladganachen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar