2012-10-21

Cookiedough-tryfflar

Jag köpte en ny bakbok för några veckor sedan och nu har jag äntligen tagit mig tid för att baka något ur den. Cookiedough är ju något, som jag tycker vi kan komma överens om, helt underbart och som bör inkluderas i det mesta, och just detta handlar denna bok om. Boken heter passande nog "the cookie dough lover's cookbook" och är skriven av Lindsay Landis.


Cookiedough-tryfflar
115 g smör
4 msk strösocker
1,2 dl ljust muscovadosocker
2 msk mjölk eller grädde
½ tsk vaniljpulver
ca 3 dl mjöl
½ tsk salt
1,2 dl chockladknappar

ca 200 g choklad till chokladöverdraget


Vispa smör och socker i en skål tills det är fluffigt. Blanda i mjölk/grädde och vaniljpulver. Rör ner mjöl och salt och blanda tills alla ingredienser bildar en jämn deg. Rör ner chokladknapparna. Låt degen vila i kylen i en halvtimme tills den är fast nog att hantera.


När degen har vilat, dela upp degen i små bitar och rulla dem till bollar om cirka 3 cm i diameter. Ställ sedan in dessa i frysen i 15 minuter. Medan kakdegsbollarna kyls, smält chokladen och ställ fram en tallrik täckt med bakplåtspapper. Jag använde mig av en mix av ljus och mörk bakchocklad som jag smälte i ett vattenbad. Ta ut kakdegsbollarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar