2012-10-24

Tarator de jez

Som jag nämnde tidigare är jag väldigt förtjust i libanesisk mat och här kommer den andra rätten jag tillagade senast vi åt libanesiskt hemma. Tarator de jez är en kycklingröra som är något utöver det vanliga och jag skulle ha kunnat äta upp hela skålen själv, men jag var snäll mot Johan och lät honom smaka lite också. 


Till en helt annan sak, mina föräldrar var och hälsade på i helgen (jag bjöd inte på detta då) och eftersom jag snart fyller år hade de med sig lite presenter. Jag måste säga att dessa presenter blir svåra för dem att klå i framtiden. Min mor hade bland annat vävt en trasmatta till mig och jag fick också ett gammalt rånjärn som har tillhört min mormor. Där vet jag i och för sig inte vad jag gett mig in på eftersom man kan bränna sig rätt ordentligt när man gör rån, och jag är inte en sådan person som tar några djupa andetag när något går emot mig, jag är snarare den som skriker och slänger saker kring mig, särskilt när jag bakar.


Tillbaka till:

Tarator de jez
4 portioner
3 kycklingfiléer 
salt
lagerblad
Röra
3 små skivade saltgurkor 
1 msk hackad persilja
4 pressade vitlöksklyftor
1 dl tahini, sesampasta
1 dl vatten
1 dl pressad citron
½ msk salt
1 tsk spiskummin ( valfritt, jag har det i nästan allt) 


Koka upp vatten och salta det lätt. Tillsätt lagerblad samt kyckling och koka till kycklingen är färdig. Jag brukar skära upp filéerna i lite mindre bitar så går det snabbare, har ingen exakt tid men cirka 10-15 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till röran och smaka av. När kycklingen är färdig och har svalnat, riv sönder den i småbitar och rör ner i röran. Färdigt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar