2012-10-18

Blåbärslikör del 2

Nu har det gått 2 månader sedan jag gjorde min glasburk med blåbärslikör och det är dags att tappa upp det på flaskor. Det har varit ganska spännande att gå och vänta på att det ska bli färdigt.
2 flaskor blåbärslikör.
Jag tog en bild efter bara en vecka. Mycket av sockret hade redan lösts upp och blåbären hade redan gett ifrån sig en hel del färg.
Omskakad burk efter 1 vecka.
Efter 2 månader är färgen väldigt mycket mörkare.
Efter 2 månader på fönsterbrädet.
Öppna glasburken och sila av bären.
Bara blåbär kvar i burken.
Bären var hårdare än jag trodde att de skulle vara och smakade inte speciellt mycket. Varken gott eller dåligt.
Sila av bären.
Efter att allt hade fått stått och rinna av ett tag så försökte jag krama ur bären lite för att få några droppar mer. Det gav inte så mycket.
Desinficera flaskorna innan blåbärslikören hälls upp. Som bilden nedan visar så rymmer flaskorna ungefär 2 dl styck. Efter den lilla provsmakningen så får flaskorna stå i ytterligare 2 månader. Lagomt till jul så är det dags att börja använda dem.
Resultatet med en liten provsmakning.

Noteringar

Till skillnad från grundreceptet så använde jag bara socker vilket jag tror var bra. Det luktar fortfarande vodka men smaken var i stort bara blåbärssaft fast med lite värme i bröstet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar