2012-07-07

Somrig efterrätt med Lemon Curd

Jag var ju tvungen att göra något med Lemon curden som jag kokade och eftersom det då var en av de första av mina semesterdagar så tänkte jag att grädde och jordgubbar till måste ju vara den perfekta kombinationen. Det blev det också, plus digestivesmulor som gav det lite knaster.
Nu är tyvärr semestern slut för denna omgång och det kändes väldigt tufft att gå tillbaka till jobbet igen. Men det var en väldigt fin första semester och jag hann med att både besöka familj och ha det skönt här hemma. Som tur är så ska jag ha lite mer semester i sommar. Det var min första betalda semester och jag måste säga att det kändes helt underbart att första dagen gå och handla och tänka "det här får jag betalt för".
Denna efterrätt gjorde jag innan midsommar och fick därför betala dyrt för jordgubbarna, som säkert var belgiska också men väldigt söta ändå. Nu efter midsommar så har ju priserna sänkt väldigt mycket så nu har den riktiga jordgubbssäsongen dragit igång, när man kan köpa två paket för 30 kr istället för ett paket för 50 kr. Vi har en lite odling här på vår balkong och jag har lyckats nästla in åtminstone fyra jordgubbsplantor. Tyvärr ger det ju en skörd på kanske 10 gubbar och det räcker inte riktigt för att stilla mitt jordgubbssug under sommaren och då är jag glad att det finns två paket för 30 kr. 


Somrig efterrätt med Lemon curd

2 serveringar

2 dl grädde
2 dl Lemon Curd
5 st digestivekex
Jordgubbar

Gör så här:

Vispa grädden, krossa digestivekexen och skiva jordgubbarna, sleva upp Lemon curden och blanda efter behag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar