2012-07-12

Pasta med citronsparris

Sparris är något jag ganska nyligen har lärt mig att äta. Jag har alltid varit ganska kräsen när det gäller mat, när jag var liten fick jag sitta kvar vid bordet för att äta upp lasagne och potatisgratäng, mat som jag tycker är väldigt gott nu. Men jag börjar ju bli äldre och smaklökarna ändrar på sig så därför har jag börjat äta mer och mer. Jag tror en stor del beror på att jag vågar prova mer också. När man är liten har man ju sina invanda mönster och det kan vara väldigt läskigt med mat som inte är korv och makaroner...


Jag tror även att i och med att mitt matintresse har växt vill jag prova på mer och inte hanka runt på samma 7 maträtter som jag kanske använde mig av när jag bodde i studentkorridor och ville vistas så lite som möjligt ute i köket.



Pasta med citronsparris


Ingredienser för 4 portioner:

4 portioner pasta

Sås:
2 dl mellangrädde
125 g färskost med smak av vitlök och örter
Salt
Peppar

Citronsparris:
2 knippen grön sparris
25 g rumsvarmt smör
1 msk pressad citron
rivet skal av ½ citron
Salt och vitpeppar efter smak

Till servering:
Knaperstekt bacon
eventuellt lite finrivet citronskal

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader och lägg upp baconen på en plåt klädd med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de ser krispiga ut Koka upp pastavatten med gott om salt i.

Sås:
Värm grädden på medelvärme i en kastrull. Lägg i osten och låt smälta ner. Smaka av med salt och peppar.

Sparris:
Skölj och ansa sparrisen, dela i två delar. Blanda smöret med citronsaft och skal, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och stek sparrisen nätt jämt mjuk i smöret, vänta med knopparna till sist.

Blanda pastan med såsen, strö över lite grovt krossad bacon och eventuellt lite rivet citronskal och servera med sparrisen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar