Jag tror även att i och med att mitt matintresse har växt vill jag prova på mer och inte hanka runt på samma 7 maträtter som jag kanske använde mig av när jag bodde i studentkorridor och ville vistas så lite som möjligt ute i köket.
Ingredienser för 4 portioner:
4 portioner pasta
Sås:
2 dl mellangrädde
125 g färskost med smak av vitlök och örter
Salt
Peppar
Citronsparris:
2 knippen grön sparris
25 g rumsvarmt smör
1 msk pressad citron
rivet skal av ½ citron
Salt och vitpeppar efter smak
Till servering:
Knaperstekt bacon
eventuellt lite finrivet citronskal
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader och lägg upp baconen på en plåt klädd med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de ser krispiga ut Koka upp pastavatten med gott om salt i.
Sås:
Värm grädden på medelvärme i en kastrull. Lägg i osten och låt smälta ner. Smaka av med salt och peppar.
Sparris:
Skölj och ansa sparrisen, dela i två delar. Blanda smöret med citronsaft och skal, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och stek sparrisen nätt jämt mjuk i smöret, vänta med knopparna till sist.
Blanda pastan med såsen, strö över lite grovt krossad bacon och eventuellt lite rivet citronskal och servera med sparrisen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar