2012-07-27

Gulaschsoppa med köttfärs

Även om det inte är höst så är det dags att äta gulaschsoppa igen. Eftersom det är en vardagskväll så kunde det inte bli något långkok. Det bästa alternativet då är att använda köttfärs som går fort att få färdigt. Tidsmässigt går det här att göra på 35-40 minuter beroende på hur snabbt grönsakerna kan hackas.
soppa
Gulaschsoppan färdig att äta.

Ingredienser till den här gulaschsoppan med köttfärs som bas är dessa:
  • 500 g köttfärs
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 5 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 grön chili
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk spiskummin
  • 500 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • Vitlök
  • Salt och peppar
Basen

Grovhackade ingredienser.

Smaksättare.
Innan jag hade i köttfärs, potatis, paprika, morötter och löken så krossade jag spiskuminen och rostade den ett tag medans oljan i botten på grytan blev varm.
Jag valde att ha i och fräsa alla stora ingredienser på en gång. Det gjorde att jag fick röra om en hel del så att all köttfärs blev ordentligt fräst. Jag tror absolut att det går att fräsa ingredienserna var för sig.
Precis innan de krossade tomaterna ska i grytan.
Ha i chilin, vitlöken, salt och peppar innan du tillsätter de krossade tomaterna och vattnet.
Efter omrörning så ska det sjuda/koka på låg värme i 15 minuter. Jag vill säga minst 15 men om alla grönsakerna var med och frästes från början så kan det inte koka så mycket längre utan att de börjar tappa form och tuggmotstånd.
Färdig gulasch med garnering.
Det skulle ha fungerat väldigt bra med lite gräddfil i gulaschsoppan när den serverades.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar