2013-02-16

Chilisalsiccia

Nu blir det ännu en salsiccia, men denna gången med chili i form av harissan jag gjorde tidigare. Till min hjälp hade jag Pauline och +Anders Larsson, de hjälpte kanske mest till med att senare äta upp korven.
Chilisalsiccia
Det var tur att korven blev god så att jag kunde hävda mig hyfsat mot de korvar vi åt på korvfestivalen vi besökte innan.
Mald köttfärs.
Ingredienser till korven:

  • 1,5 kg griskött, jag använde skinka och lite bacon för att få i lite mer fett
  • 2 tsk harissa
  • 5 gram grovmalen svartpeppar
  • 25 gram salt
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten

Blanda i allt tillsammans med köttfärsen till en fin smet.
Färdigblandad korvsmet.
Stek på lite för att smaka av kryddningen innan korvsmeten stoppas in i korvskinnet.
Smakbitarna till kocken.
Korven gick åt fort. Alla måste ha varit hungriga.
Bara få bitar kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar