2013-02-18

Heta kycklingvingar

Jag har fått en liten hang-up på smårätter. Att få prova lite av allt som på en buffe eller tapas eller meze är ju helt underbart. Jag var på, på tal om något helt annat, brödkurs i helgen hos Sebastien Boudet, och vilken omvälvande kurs det var! Vi fick egentligen inte baka så mycket själva men att bara få lyssna på hans kunskap och filosofi kring bröd var helt underbart. Jag vet faktiskt inte om jag kommer kunna baka med de vanliga mjölen som finns i butikerna eller vanlig jäst längre. Det känns ju faktiskt lite fel att baka med en jäst som är framtagen för att ge degen steroider, och utan smak dessutom. Det känns också lite fel att baka med ett mjöl som har så mycket tillsatser att det egentligen inte kan klassas som ett mjöl.

Men, heta kycklingvingar var det.


Heta kycklingvingar

10 kycklingvingar
3 röda chilifrukter, urkärnade
½ röd paprika, urkärnade
1 bit färsk ingefära
1 msk flingsalt
0,4 dl vitlöksolja
0,4 dl matolja
lite hackade örter till servering



Sätt ugnen på 220 grader. mixa chili, paprika, ingefära, salt och oljorna till en slät massa i en mixer eller matberedare. Smeta in kycklingvingarna i röran och låt marinera någon timme, du kan även slänga in dem direkt i ugnen. Se till att vingarna är helt täckta av röran och ställ in i ugnen i ca 40 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar