2013-02-27

Lammbiffar och valnötssallad med myntasås

Min man är bortrest under några veckor i jobb och jag är en sådan person som inte tycker att det är särskilt roligt att laga mat till bara mig själv. Om jag är själv så kan jag lika gärna äta frukost till middag, eller popcorn... Men för att undvika det så bjöd jag över några kompisar på middag och genast blev det mycket roligare. Att vi drack ett glas vin till gjorde ju inte direkt saken sämre heller. 

Lammfärsbiffar

400 g lammfärs
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 ägg
5 msk ströbröd
salt

Valnötssallad

Blandade salladsblad
tomat
gurka
valnötter
salt
 
Blanda ihop alla ingredienser och forma sedan till små biffar. Stek i cirka 8 minuter.  Medan du steker biffarna kan du börja förbereda salladen. Rosta gärna valnötterna innan för att få fram deras smak bättre. Blanda ihop salladen och salta.

Myntasås

2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk honung
ca 6 myntablad 
salt

Mät upp yoghurten i en skål och blanda i vitlök, honung och salt. Hacka upp myntabladen och rör ner dem i resten av såsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar