2013-02-09

choklad och jordnötssmörkaka

Det är helt otroligt hur matlagning kan göra en så lycklig. Nu har jag och Johan haft våra matverkstäder i några veckor och vi får ut så mycket av det! Inte bara genom att vi får prova nya saker men genom att vi umgås med varandra på ett annat sätt än vad vi gör på vardagen, när vi mest bara tittar på master chef australia. Det är så mycket bättre än den svenska versionen. Det är inte någon som gråter eller får ett nervöst sammanbrott varje vecka och deltagarna, plus vi som tittar på det, får faktiskt lära oss något!
Den här kakan har ingenting med masterchef att göra utan det var en efterrätt som jag provade till en av våra matverkstäder, tydligen har jag en craving för jordnötter just nu.

Choklad och jordnötssmörkaka

200 g grädde
400 g mjölchoklad
200 g digestivekex
150 g jordnötssmör

Börja med att koka upp grädden. Hacka upp chokladen i mindre bitar och och lägg den i en skål. Häll över den varma grädden och låt stå i fem minuter. Medan kan du klä en brödform eller liknande med bakplåtspapper. Rör om grädden och chokladen tills den är väl blandad och har en len yta. Häll i så mycket choklad i brödformen att det täcker botten. Lägg i ett lager av kex och täck det sedan med jordnötssmör, och eventuellt lite flingsalt, och ett lager kex till. Häll sedan över resten av chokladen. Låt stelna i kylen åtminstone 8 timmar eller gör som jag, ställ ut den. Det snabbade på processen ganska mycket eftersom det fortfarande var minusgrader när jag gjorde denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar