2012-06-27

Sommarsallad

När det är riktigt varmt ute är jag inte den som längtar efter att ställa mig i köket och laga något som kräver att ugnen är på eller alltför lång tid vid spisen. Det blir alldeles för varmt i en lägenhet då. Vid sådana tillfällen är ju faktiskt en sallad bland det bästa man kan äta.


Vi har en liten odling på vår balkong och därifrån plockade jag bland annat spenat och gräslöksblommor till denna sallad. Jag kan tycka att gräslök ibland har en lite väl frän smak men blommorna var mycket mildare och passade därför mig mycket bättre. 


Som tillbehör till denna sallad valde jag kyckling och eftersom jag inte vill stå vid spisen under varma dagar blev det därför en köpt färdiggrillad kyckling. 

Jag tror inte recept behövs på detta eftersom sallad är en sådan rätt där man kan slänga ihop det man gillar bäst. Jag hade i alla fall: babyspenat, gräslöksblommor, gurka, paprika och tomater och sedan var det slut på de grönsaker jag hade hemma den dagen. Jag gjorde även hemmagjorda krutonger, så visst jag var inte utan spisen helt och hållet, genom att använda mig av en bit gammalt bondbröd som jag rostade med lite olivolja, vitlök och salt. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar