2012-06-24

Lemon Curd

För någon vecka sedan provade jag att göra egen Lemon Curd. Efter att ha smakat detta hemma hos min svärmor är jag helt fast och älskar den fräscha citrussmaken.


Detta var ännu ett recept som jag provade på under de första dagarna av min semester då det fortfarande var ganska dåligt väder. Sedan blev det bättre väder och inte så mycket tid för något mer bakande eller experimenterade med nya recept. 


Lemon Curd

Ingredienser:

3 st citroner
1,5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 st ägg
2 st äggulor

Gör så här:

Tvätta citronerna och låt torka. koka upp saften från två av citronerna, plus rivet skal från 3, med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
Blanda ut maizenan med saften från den tredje citronen och rör ned detta i resten av vätskan. 
Vispa samma äggen och rör ned dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar. Krämen är färdig när den sitter kvar på baksidan av en sked när du doppat den i krämen.
Häll över krämen i en ren skål och låt svalna. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar