2012-06-09

Häggpannacotta

Jag blev väldigt nöjd över min häggsaft och kände därför att jag ville prova göra något mer av den. Jag visste sedan tidigare att man kan smaksätta pannacotta med fläder så varför inte med hägg? På tal om fläder så har jag faktiskt lyckats lokalisera några fläderbuskar här i Stockholm och de kommer kanske börja blomma inom en vecka. Tyvärr är jag i Norrland för att fira att min lillebror tar studenten och det är väl något som man borde ge upp fläderplockande för att närvara vid... kanske.


Pannacottan fick en viss smak av saften men jag tror att jag hade i lite för mycket vanilj så det tog över lite, men den slank självklart ner ganska snabbt ändå.






Häggpannacotta


Serverar 5 personer.

Ingredienser:

5 dl vispgrädde
4 st gelatinblad
½ dl socker
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
2 dl häggsaft

1 passionsfrukt

Gör så här:

Mjuka upp gelatinbladen i kallt vatteni minst 5 minuter. Häll vispgrädden i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg det i kastrullen tillsammans med resten av stången och socker. Värm långsamt och låt det koka upp. När grädden kokat upp, ta av kastrullen från plattan och rör i gelatinbladen och häggsaften. Häll upp i portionsformar och sätt in dem i kylen i några timmar eller tills pannacottan stelnat.

Jag gjorde det enkelt för mig och gröpte bara ur en passionsfrukt och hade som topping. Det går självklart att göra något mer avancerat än så. Jag kan tänka mig att det skulle vara gott med en hallonsås till exempel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar