2013-03-09

Ankbröst med nötig sallad

Jag har lyckats äta ganska bra än så länge trots att min man är ute och reser. Inget bloggmaterial men det har bara blivit popcornmiddag en gång under tiden han varit borta. Det kan i och för sig ha något att göra med att jag rymde upp till mina föräldrar under en helg och blev serverad massa god mat. Det finns nästan ingenting som slår ens föräldrars mat. 

Ankbröst med nötig sallad

2 ankbröst
salt 
peppar

salladsblad
tomat
gurka
pinjenötter
valnötter


Sätt ugnen på 150 grader. Snitta ankbröstets skinnsida i ett rutmönster. Salta och peppra ankbrösten och stek med fettsidan ner i ca 4 minuter. Vänd och stek undersidan. Lägg över i en ugnssäker form och stek i ugnen i 20 till 30 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter. Medan köttet vilar kan du passa på att rosta nötterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar