2013-03-24

Cupcakes med apelsinfrosting och fläderfrosting

Nu har det gått en vecka sedan jag bakade åt cissi och selmas fina butik. Det var så himla roligt och eventet var riktigt lyckat med många besökare, alla mina 150 cupcakes tog slut. Jag glömde självklart min kamera i en bil som stod parkerad en bra bit från butiken, tur att det finns andra fina människor som har kamera.

Cupcakes

ca 40 minicupcakes

3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljessens
100 g smör
1 dl mjölk
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron

Värm ugnen till 175 grader C. Smält smöret och blanda sedan ner mjölken i det. Vispa samtidigt ägg, socker och vaniljessens pösigt. Blanda ner mjölken och smöret i äggsmeten. Blanda ihop de torra ingredienserna, sikta ner det i smeten och vänd försiktigt ner det. Blanda i rivet skal och saften av 1 citron. Placera ut formar på plåtar och fyll formarna med 2/3 smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.

Fläderfrosting

150 g vit choklad
125 g mjukt smör
160 g florsocker
2 msk koncentrerad flädersaft

Smält chokladen i flädersaften. Vispa smör och florsocker och blanda sedan ner chokladen.

Apelsinfrosting

50 g mjukt smör
150 g cream cheese
7 - 8 dl florsocker
skal av 1 apelsin

Vispa smör, cream cheese och blanda i florsockret lite i taget. Riv ner apelsinskal och blanda.


1 kommentar: