2013-03-28

Påskkanin

I år kom påskkaninen tidigt. Den blev god.
Skämt å sido så har jag har ätit kaningrytor några gånger på restaurang tidigare men var det dags att prova på själv hemma.
Receptet kommer ifrån en Jamie Oliver bok, jamies italien.
Direkt i från ugnen.
Ingredienser:
  • Till kaninen
    • En medelstor kanin
    • 14 tunna skivor pancetta, i efterhand kan jag tycka att det borde gå lika bra med bacon
    • olivolja
    • salt och nymalen svartpeppar
    • 4 kvistar färsk rosmarin
  • Till fyllningen
    • 2 italienska korvar, jag använde mina salviasalsiccia
    • en näve brödsmulor
    • strimlat skal av 1/4 apelsin
    • en näve strimlad salvia
Placera ut pancettan lite omlott på ett oljat smörpapper och placera i kylen. Oljan gör så att pancettan släpper lättare senare. Pancettan behövs för att kaninen inte ska bli torr i ugnen.
Värm samtidigt ugnen till 200 grader. 

Uppradad pancetta på oljat smörpapper.
Blanda ihop smeten och var lite försiktigt med hur mycket apelsinskal som används. Jag hade 1/3 från en stor apelsin och det slog igenom lite väl mycket.
När det kom till de italienska korvarna så använde jag mina salviasalciccia. Det kändes italienskt nog.
Fyllningen
Innan fyllningen läggs i kaninen kan det vara en ide att titta i den för att se om det finns några överraskningar till kocken. I kaninen jag hade fanns det kvar hjärta, lever och njurar. Dessa stekte jag på och provade.
Gnid sedan in kaninen med olja, salt och svartpeppar.
Efter dessa steg fylls kaninen med fyllningen.
En fylld kanin
Ta fram pancettan ur kylskåpet och placera den fyllda kaninen på pancettan. När kaninen är inrullad så behöver pancettan knytas fast med lite steksnöre.
Inlindad, redo att bli bunden.
Stick in rosmarinkvistarna och lägg kaninen i en ugnspanna. Jag band även ihop benen lite så att pancettan satt bättre på plats och allt fick plats bättre i ugnen.
Några kvistar med rosmarin.
Efter en timme i ugnen är den färdig att äta, här är den med lite potatis och morötter.
Redo att avnjutas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar