2013-05-18

Pitabröd

Vi hade jämnt pitabröd till tacos när jag var yngre och ibland gjorde mamma egna, det finns inte mycket färdigköpt som slår något hemmagjort. Denna gång fyllde vi den inte med tacos utan med hummus och grönsaker, supergott! Det har blivit ganska uppenbart att hummus är en favorit hos mig. Jag och Johan gifter mig snart och förra helgen fick jag min möhippa. Den innehöll både ett quiz där frågan "Vad är Paulines favorittillbehör?" Svaret var givetvis hummus och jag fick även en mezemiddag som innehöll hummus.



Pitabröd

25 g jäst
500 g vatten
1½ msk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
780 g vetemjöl


Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet och salt, honung och olivolja. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. När degen jäst klart, dela upp den i 8 lika stora bitar. Rulla dom till en boll och kavla ut till runda kakor. Lägg bröden på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i cirka 8 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar