2014-06-11

Frukostmuffins

Jag har fått den stora äran att få fixa frukost till min man och hans kollegor varje fredag. De har nämligen en liten träff då där de säkert diskuterar hur världsfred ska uppnås, eller kanske snarare hur de ska kunna erövra världen... Det känns i alla fall som en fin sak som fler kompisgäng, för de är nog snarare det än kollegor, borde göra om de jobbar i närheten av varandra. Att ta någon timme på morgonen och bara träffas, jag vet att jag och mina väninnor skulle behöva bättre oss på den punkten.
Till dessa frukostar har jag ofta bakat bröd, bland annat öl och honungsbrödet, men för någon vecka sedan hade inte tid för att göra ett surdegsbröd. Det fick bli muffins istället, och även om jag nästan alltid tänker att muffins ska vara söta så behöver de ju faktiskt inte det.

 Frukostmuffins

3 dl havregryn
3 dl siktat dinkelmjöl
1 dl pumpakärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
250 g naturell kesella
50 g smält smör
1 dl mjölk
2 ägg

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör om väl. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och klicka ut i smörad muffinsplåt eller muffinsformar. Baka i 15 minuter och låt svalna på galler. Så himla enkelt recept och de blev riktigt goda! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar