2013-06-12

Syrénsaft

Den här årstiden är så himla fantastisk, när det är varmt och soligt i alla fall. Jag går ofta runt och förundras över hur grönt och livligt allting blivit och har redan glömt bort den långa, långa vintern. Det är nu man mer än gärna är ute hela tiden och jag skulle så gärna vilja ta med min bärbara dator ut från jobbet och bara sitta utomhus och jobba, men det är ju tyvärr så att det inte går eftersom det blänker så jäkla mycket i skärmen så jag skulle inte få ett dugg gjort.
En annan fin sak med denna årstid är att allting blommar och doftar så gott och syrén är en av mina favoriter.

Syrénsaft


20 klasar syrénblommor
1 kg socker
1 l vatten
30 g citronsyra
1 citron


Rensa syrenklasarna så att bara blommor är kvar och skölj dem. Koka upp vatten och socker till en sockerlag och rör tills sockret har löst sig. Blanda i citronsyran i sockerlagen. Lägg blommorna samt sköljd och tunt skivad citron i en bunke med lock. Häll över sockerlagen medan det fortfarande är hett och låt svalna. Förvara på ett svalt ställe i 3 dagar och sila sedan genom en silduk. Häll över på rena flaskor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar